Image Systems affärsområde RemaSawco erhåller order på drygt 5,5 MSEK från AB Karl Hedin

Press Release – Regulatory

Beställningen omfattar leverans av ett komplett system för optimering och kvalitetssortering till det nya justerverkshyvleriet vid anläggningen i Krylbo. Leveransen baseras bland annat på systemen RS-BoardScannerQ och RS-StrengthGrader.

Leverans och driftsättning är planerade till årsskiftet 2023/2024.

”Det är hedrande att få fördjupa samarbetet med AB Karl Hedin, en av landets främsta trähandelskoncerner med bland annat 5 sågverk, 7 emballagefabriker samt 49 bygghandlare. Att AB Karl Hedin valt RemaSawco som leverantör vid sin nya produktionsanläggning i Krylbo, är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt områden med våra produkter. Vi tackar AB Karl Hedin för förtroendet och ser verkligen framemot att arbeta vidare tillsammans.” säger Emilien Saindon, VD för RemaSawco.

 

RS-BoardScannerQ är ett helautomatiserat avsyningssystem för brädor och plank i tvärsmatat flöde i råsorteringar, justerverk och vidareförädling. Systemet utför automatisk fyrsidig kvalitetsavsyning helt utan behov av vändning. Mättekniken kombinerar tracheid- (fiber), dimension- och vision-data. Systemet möjliggör höga hastigheter med bibehållen mätnoggrannhet och bevisat högre utbyte vid hållfasthetsklassning.

Frågor besvaras av:
Johan Friberg, Koncernchef, telefon 013-200 100, e-post johan.friberg@imagesystems.se

Latest Press releases

 • Image Systems affärsområde RemaSawco erhåller beställning från Vida på drygt 4,1 MSEK

  Read Press Release
 • Image Systems' business area RemaSawco receives an order from Vida for just over SEK 4.1 million

  Read Press Release
 • – Regulatory

  Fortsatt effektivisering ger resultat

  Read Press Release
 • – Regulatory

  Continued streamlining yields results

  Read Press Release
Press Release Archive